{ "title": "Antep Fıstığı Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Antep-Fistigi-Besin-Degeri-18336.png", "date": "19.01.2024 14:00:50", "author": "Ömer Erdivan", "article": [ { "article": "
Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekte olan bu yiyeceğin insan vücuduna birçok faydası bulunmaktadır. İçerisinde bulunan maddeler vücuda etki etmiş olan hastalıklara karşı mükemmel bir savaş açmaktadır. Protein, yağ A vitamini, C vitamini, potasyum, fosfor ve lif bakımından oldukça zengin bir yapıya sahip olan Antep fıstığı özellikle kalp sağlığını korumaya ve kan şekerini düzenlemeye büyük bir fayda sağlamaktadır.

Antep fıstığı besin değeri nelerdir?
Antep fıstığı besin değeri bakımında zengin oluşu kemik hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağlamaktadır. İçerdiği lif sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılar. Çünkü vücutta meydana gelmiş olan sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı harika bir faydası bulunmaktadır. Özellikle ishal ve kabızlık gibi sorunların ortadan kalkmasına fayda sağlayan bir yapısı vardır. Mide bölgesinde meydana gelebilecek rahatsızlıkların tedavisi içinde son derece önemlidir. Özelikle gastrit ve ülser gibi sorunların tedavisine fayda sağlar. Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde Antep fıstığı tüketmesi uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Bu dönemde anne adlarının kaybettikleri enerjiyi armut hızlı bir şekilde vücuda kazandırır. Ayrıca safra kesesi, kolit ve gut hastalıklarına karşı da iyi gelmektedir. Kan basıncını düzenlemesi ve ateş düşürmesi gibi özellikleri de bulunan Antep fıstığının nefes darlığı sorunların yaşayanlar içinde oldukça faydalı bir yapıya sahiptir.

Antep fıstığı besin değeri bakımından zengin olması nedeniyle özellikle çocukların tüketmesi gerekmektedir. İçerisinde yer alan maddeler çocukların kemik gelişimini faydasının yanı sıra beynin zinde olmasına da katkıda bulunmaktadır. Ayrıca cinsel gücü arttırıcı bir özelliği bulunmaktadır. Bunun yanı sıra karaciğerin görevini iyi bir şekilde yapmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle nezle, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların geçmemesinde etkilidir. Öksürüğün bir numaralı düşmanı olan Antep fıstığını sürekli olarak tüketmekte fayda vardır. Cilt sağlığı içinde oldukça faydalıdır. Cildin pürüzsüz ve parlak bir yapı kazanmasına fayda sağlar.
" } ] }