{ "title": "Armut Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Armut-Besin-Degeri-77265.jpg", "date": "20.01.2024 01:40:35", "author": "Müslüm özpolat", "article": [ { "article": "
Armut besin değeri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. Yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan armut içerisinde bol miktarda vücuda yararlı maddeler bulundurmaktadır. Enerji, protein, yağ ve karbonhidratı da içerisinde bulunduran bu meyvenin tüketimi oldukça önemlidir. Ülkemizde de yetiştirilmekte olan armudun birçok çeşidi bulunmaktadır. İçerdiği bol miktardaki lif sayesinde de vücuda faydası bulunmakta olan armudun özellikle A, C ve K vitamini içerdiği bilinmektedir.

Armut besin değeri

Enerji: 61.

Protein: 0.7.

Yağ: 0.4.

Karbonhidrat (Gr): 15

Armut içerisinde bulundurduğu vitaminler ve maddeler sayesinde vücutta meydana gelebilecek birçok hastalığa karşı oldukça etkilidir. Kalp sorunları yaşayanların bu meyveyi tüketmesi oldukça önemlidir. Ayrıca kalbin dinlenmesine ve işlevini iyi bir şekilde yapmasına yardımcı olmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlü bir yapı kazanmasını ve hastalıkların vücuda etki etmesini engelleyen armut özellikle kış aylarında meydana gelmekte olan bulaşıcı hastalıklara karşı mükemmel bir koruma sağlamaktadır. Bunun yanı sıra iyi kolesterolü yükselttiği ve kötü kolesterolü düşürdüğü de bilinmektedir. Armut kanser hastalıklarına karşıda oldukça faydalıdır. Meydana gelmiş olan kanser hastalıklarının tedavisi içinde kullanılmaktadır.

Armut besin değeri yüksek oluşu kemik hastalıklarına karşı etkili bir koruma sağlamaktadır. Armut içerdiği glikoz sayesinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi karşılar. Armut besin değeri bakımından zengin olması nedeniyle tüketimi son derece önemlidir. Çünkü vücutta meydana gelmiş olan sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı harika bir faydası bulunmaktadır. Özellikle ishal ve kabızlık gibi sorunların ortadan kalkmasına fayda sağlayan bir yapısı vardır. Mide bölgesinde meydana gelebilecek rahatsızlıkların tedavisi içinde son derece önemlidir. Özelikle gastrit ve ülser gibi sorunların tedavisine fayda sağlar. Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde armudu tüketmesi uzmanlar tarafından şiddetle tavsiye edilmektedir. Bu dönemde anne adlarının kaybettikleri enerjiyi armut hızlı bir şekilde vücuda kazandırır. Ayrıca safra kesesi, kolit ve gut hastalıklarına karşıda iyi gelmektedir. Kan basıncını düzenlemesi ve ateş düşürmesi gibi özellikleri de bulunan armudun nefes darlığı sorunların yaşayanlar içinde oldukça faydalı bir yapıya sahiptir.
" } ] }