{ "title": "Balık Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Balik-Besin-Degeri-29747.jpg", "date": "19.01.2024 10:22:12", "author": "Filiz gül", "article": [ { "article": "Balık besin değeri, balık, kış aylarının vazgeçilmez besinlerindendir. İnsan sağlığı açısından da oldukça faydalıdır. Uzmanlar haftada 1 kez balık tüketmek gerektiğini söylemektedir. Balığın içerisinde bulunan omega 3 yağ asiteri kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmaktadır. Aynı zamanda balık, beyindeki öğrenme ve hatırlama merkezlerini de güçlendirmektedir. Alzheimer riskini de bu sebeple oldukça azalttığı bilinir. Deri sağlığı açısından da oldukça güçlü olan balık, cilt problemlerini de gidermektedir. Haftada en az 1 kez yenilen balık hem cildi hem de saç derisini oldukça beslemektedir. Saç dökülmelerini azalttığı gibi saçların parlak gözükmesine de oldukça yardımcı olmaktadır. Bütün bunlarla birlikte antidepresan oluşu ve kemik erimesini önleyişi ile de sık sık tercih edilmektedir. Ülkemizde balık tüketimi arttıkça doktora hastalıklardan dolayı başvurmak da bir o kadar artmaktadır.

Deniz ürünlerinin az tüketilmesi ciddi derecede sağlık problemleri ortaya çıkarırken çok tüketilmesinin hemen hemen hiçbir zararı bulunmamaktadır. Diyet yapanların da sık sık başvurduğu bir besindir çünkü içerisinde kilo yapan karbonhidrat bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra balık %18 oranında protein içermektedir. Proteinse, hücrelerin yenilenmesini sağlar, kan dolaşımını hızlandırır ve sindirimi kolaylaştırır. Bu nedenle vücudun protein ihtiyacını karşılamak için balık yeterli olacaktır. Ülkenin her yerinde hemen hemen herkes tarafından tüketilmekte olan Balığın içerisinde bol miktarda protein, selenyum, potasyum, fosfor, A, B, C ve D vitaminleri bulunmaktadır. Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bakımından da oldukça zengin olduğu bilinmektedir.

Bir porsiyon balık besin değeri
" } ] }