{ "title": "Barbunya Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Barbunya-Besin-Degeri-43926.jpg", "date": "20.01.2024 13:56:12", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Barbunya besin değeri, esmer fasulye çeşitlerinden bir tanesidir. Salatalarda, yemeklerde ve birçok üründe tüketim için kullanılır. İçerisinde bulunan maddelerden faydalanmak için sık sık tüketilmelidir. Tam anlamıyla vitamin deposu olan barbunya besin değeri içerisinde demir, karbonhidrat, çinko, kalsiyum, E vitamini, C vitamini, A vitamini, K9 vitaminleri sayesinde oldukça faydalıdır. Ayrıca içerisinde bulunan lif miktarının yüksek olması sebebiyle düzenli olarak tüketilmesi vücut için gerekli ihtiyaçların karşılanmasına fayda sağlar. Protein bakımından zengin olması ile pişirilirken doğru teknikler kullanılması faydasının daha etkili olmasını sağlar. Özellikle tüketilmeden bir gün öncesinde ıslatılarak, ertesi gün suyunun süzülerek 10 dakika kadar pişirilmesi ile içerisinde bulunan zararlı atıkların giderilmesi sağlanır. Bu sebepten dolayı pişirme tekniği önemlidir. Barbunya taze olarak dondurucuda saklanarak her mevsim tüketime hazır edilebilir. Doğru teknikler kullanılarak saklanması tavsiye edilir. Barbunya besin değerinin yükseltilmesi içerisine konulacak zeytinyağı ve limon sayesinde besin değerinin artırılmasını sağlar. Vücut için gerekli vitamin, mineral ve diğer besinlerin alınması etkilerinden istifade edilmesi açısından önemlidir. Özellikle diyet listeleri içerisinde tok tutması sayesinde ilk sıralarda yer alır. Barbunyanın içerisinde bol miktarda posa olduğun için etkilidir. Barbunya besin değeri içerisinde bulunan izoflavonlar sayesinde vücutta etkilerini artırır. Özellikle yüksek oranda E vitamini içermesi cilt sağlığı için son derece etkilidir. Barbunya besin değeri içerisindeki kalsiyum sayesinde oldukça önemli bir besindir. Zehirlenmelere karşı son derece faydalıdır. Bir porsiyon barbunya içerisinde 333 kalori, 0,84 yağ bulunmaktadır.

Barbunya besin değeri tablosu
" } ] }