{ "title": "Besinlerin Protein Değerleri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Besinlerin-Protein-Degerleri-71286.jpg", "date": "20.01.2024 06:13:42", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "
Besinlerin Protein Değerleri: Protein, vücudumuza saç telimizden tırnaklara kadar, tüm hücrelerin ihtiyaç duyduğu olmazsa olmazı ve insanı sağlıklı kılan güçlü onarıcı enerjidir. Özellikle çocukluk döneminde, yeterli miktarda proteinli gıdalar tüketmek, sağlıklı bir büyüme için önemlidir. Yetişkinlerde ise enerjinin yanı sıra hücrelerin onarımı için de proteine ihtiyaç duyulur. Tüm hayvan ve bitki hücrelerinde az da olsa protein bulunmasına karşın, besinlerdeki protein miktarı çok farklı seviyelerde olabilir. Kırmızı ette, protein oranı yüksek olduğu içini dikkatli tüketilmedir, çünkü kötü kolesterole (LDL kolesterol) neden olan doymuş yağ oranı yüksektir. Bu da kolesterolün yükselmesine neden olur ve başta kalp hastalıkları olmak üzere bazı diğer hastalıklara yakalanma tehlikesini artırır. Bundan dolayı, protein bakımından zengin ancak daha az yağı bulunan tavuk, hindi gibi kümes hayvanları ve balık tüketmek gerekir. Şimdi hangi besin miktarında ne kadar protein var onu inceleyelim;

Besinlerin Protein Değerleri Ne Kadardır?

Tavuk veya Hindi Eti: 100 gramında 30 gram protein bulunur.

Balık: 100 gramında 26 gram protein bulunur.

Süzme Peynir: 100 gramında 32 gram protein bulunur.

Kırmızı Et: 100 gramında 36 gram protein bulunur.

Barbunya: 100 gramında 17 gram protein bulunur.

Yumurta: 100 gramında 13 gram protein bulunur.

Yoğurt ve Süt: 100 gramında 6 gram protein bulunur.

Kuru Yemişler: 100 gramında 33 gram protein bulunur.

Günlük Gıdaları Protein Miktarları (100 gram)
" } ] }