{ "title": "Bulgur Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Bulgur-Besin-Degeri-96622.jpg", "date": "19.01.2024 22:30:15", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Bulgur Besin Değeri, yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği sofraların baş tacı bulgur geleneksel Anadolu yemeklerinin en başında yer almaktadır. Besin piramidinin en alt kısmında yer alan bulgur tahıl gurubun da yer alır oldukça besleyici ve çok lezzetlidir. Bulgur tam bir tahıl olduğundan dolayı karbonhidrat bakımından oldukça zengindir. Et, patates köfte, yeşil fasulye, nohut, kuru fasulye ve sulu yemeklerin yanına pirinç pilavı yapmak yerine bulgur pilavı yapmak daha sağlıklı bir seçim olacaktır. Bulgur damar ile kalp sağlığı için oldukça önemlidir. Bulgur kanda bulunan şekerin ani yükseliş ve inişini kontrol altına alır. İçeriğinde yüksek oran lif bulunduğundan dolayı kan şekerini de kontrol altına alır. Bulgur tansiyonu dengeler kötü huylu tansiyonun yükselmesine izin vermez. Damar sağlığını​ koruma altına alan bulgur beyine ve kalbe giden damarların tıkanmasını engeller. Bulgur aynı zamanda beyin kanaması kalp krizi geçiren geçirme ihtimalini ortadan kaldırır.

Bulgur Besin Değeri
" } ] }