{ "title": "Dana Eti Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Dana-Eti-Besin-Degeri-26429.jpg", "date": "22.01.2024 01:49:10", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Dana eti besin değeri, kırmızı et vücudumuz için gerekli vitaminlerin çoğunu içeren bir besindir. Mutfaklarda her yemekte kullanabileceğimiz, misafirlerimize güzel sunum yapabileceğimiz sağlık deposudur. Dana eti, koyun etine göre daha kırmızı ve yağsızdır. Dana etinde daha fazla sodyum, potasyum, kalsiyum ve fosfor bulunur. Dana etinin besin değeri B vitamini açısından daha fazla ve etinin içeriği ile protein, demir, çinko bakımından zengin bir besindir. Beyaz et ne kadar sağlıklı olsa da kırmızı ette o kadar sağlıklıdır. Sanıldığı gibi kırmızı etin tamamında doymuş yağ asitleri oluşmaz. Dana etinin yağının yarısında oleik asit adıyla bilinen doymamış yağ asitleri bulunur. Bu asitler zeytinyağında da bulunur. Dana eti kişideki kolesterolü düşürür ve dengede kalmasını sağlar. Dana eti protein, demir, vitamin ve mineraller deposudur. Bu yüzden bilinçli olarak tüketildiği zaman zararı değil faydası görülür. Aynı zamanda dana eti besin değeri içeriği ile kas ve kemikler için çok önemli bir besin olmaktadır. Kansızlığa iyi gelir ve unutkanlık yaşayan hastalara doktor tavsiyesi ile tüketilmesi iyi sonuçlar verir. Ayrıca dana eti besin değeri ile vücutta saç, cilt ve göz sağlığını korunur. Yemekler içine kullanılabileceği gibi et olarak tüketilebilir. Sotelenerek sebzelerle besin değeri artması sağlanabilir. Bebekler için ilk et deneyimi dana eti olarak önerilir. Köfte halinde yapılarak çocuklara sevdirerek yedirmek mümkündür.

Dana eti besin değeri kaçtır? (150 gram dana eti pişmiş 1 porsiyon için)
" } ] }