{ "title": "Kabak Çekirdeği Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Kabak-Cekirdegi-Besin-Degeri-47586.jpg", "date": "19.01.2024 07:33:39", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği besin değeri oranlarının yüksek olmasıyla da sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Kabak çekirdeğinin 100 gramlık besin değerine baktığımızda, günlük ihtiyaçlarımızın %26 oranında kalori, %17 oranında lif, %48 oranında protein, %151 oranında manganez, %82 oranında demir, %134 oranında magnezyum, %11 oranında fosfor, %50 oranında çinko, %69 oranında bakır, %23 oranında potasyum ve %63 oranında K vitamini bulunmaktadır. Kabak çekirdeği pek çok vitamin, lif ve mineral bakımından zengin olan bir kaynaktır.

Bunun yanında kabak çekirdeği besin değerine baktığımızda sağlıklı yağlar olan omega 180 mg 3 yağ asidi, 2075 mg omega 6 yağ asitlerince zengin kaynaktır. Bu nedenden dolayı iyi bir besin ve enerji kaynağı olarak, bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. Kabak çekirdeğinin hacmi küçük olması, faydalarının da küçük olduğu anlamına gelmez. Kabak çekirdeği protein bakımından güçlü olup, depresyon ve stresin azalmasında da faydalıdır. Uyumadan önce yenilen kabak çekirdeği, uyumanıza yardımcı olmaktadır. Bunun yanında kabak çekirdeği antioksidan yönünden zengin olduğundan dolayı, kalp ve damar hastalıklarında da faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Diyabet ve şeker hastaları için kabak çekirdeğini zararlı görürlerken aksine kandaki şekerin dengelenmesini sağlayarak yarar sağlamaktadır. Kabak çekirdeği besin değerine baktığımızda çok kalorili olup, yağ bakımından da bir o kadar zengin bir besindir. Bu nedenle özellikle kilo kontrolü ve diyet yapan kişilerin kabak çekirdeğini kontrollü bir şekilde tüketmesi gerekmektedir. 100 gram kabak çekirdeği besin değerlerine baktığımızda neredeyse 445 kalori içermektedir. Kabak çekirdeğinin faydalarından yararlanmak üçün haftada 3-4 avuç kabak çekirdeği tüketilmelidir. Bu ölçülerin dışında ve aşırı tüketimi kilo almaya neden olabilir.

Kabak Çekirdeğinin Besin Değeri (100 gram)
" } ] }