{ "title": "Karides Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Karides-Besin-Degeri-93139.jpg", "date": "19.01.2024 15:05:56", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Karides besin değeri, deniz mahsülleri içerisinde yer alan karidesin besin değeri oldukça yüksektir. Bir porsiyon karidesin içerisinde 85 kalori bulunur. Ayrıca içerisinde yüksek oranda potasyum, sodyum, fosfor gibi maddeler bulunur. Diğer deniz canlılarına göre kolesterol içeriği daha fazladır. Bu sebepten dolayı pişirme tekniğinin doğru tercih edilmesi karides besin değerinden daha etkili şekilde faydalanılmasını sağlar. İçerisinde bulunan yağ, protein, kolesterol, kalsiyum, demir gibi maddeler sebebiyle vücudun gerekli vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına fayda sağlar. Balıktan sonra en fazla tüketilen gıdalardan biridir. Doymuş yağ oranının yüksek olması sebebiyle vücut açısından faydaları saymakla bitmez.

Karides besin değeri içerisinde bulunan B3 vitamini, çinko, D vitamini sebebiyle cilt sağlığı içerisinde son derece etkilidir. Bu sebepten dolayı özellikle beslenme programı içerisinde haftada bir kez tüketilmesi yarar sağlar. İçerisinde bulunan etken maddeler sebebiyle tüketilmesi önemlidir. Antioksidan özelliğinin yüksek olması sebebiyle faydalıdır. Birçok renkte çeşidi bulunan karidesin içerisinde bulunan Omega 3 yağ asitleri sayesinde vücudun gerekli ihtiyacının alınması desteklenir. Yaklaşık olarak 1 porsiyon karides tüketilmesiyle birlikte vücut için gerekli fosfor ve kalsiyumun alınması sağlanır. İçerisinde bulunan bol miktardaki B12 vitamini sayesinde kan hücrelerinin düzenli çalışmasına fayda eder.

Karides besin değeri içerisinde bulunan antienflamatuvar özellik sayesinde son derece etkilidir. Karides besin değerini kaybetmemesi için temizleme tekniğinin doğru uygulanması gerekir. Önce başının ve bacaklarının çıkartılmasının sonrasında kuyruğunun çıkartılması ile temizleme işlemi gerçekleştirilir. Böylece besin değerini kaybetmemesi sağlanır. Dondurucuda saklanmış olan karideslerin pişirilme esnasında buzlu olarak pişirilmesi tavsiye edilir. Buzlu olması halinde kabuklarının daha kolay temizlenmesi desteklenir.

Karides besin değeri tablosu 100 gr
" } ] }