{ "title": "Keçiboynuzu Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Keciboynuzu-Besin-Degeri-32261.jpg", "date": "21.01.2024 02:51:09", "author": "Burak çobanoğlu", "article": [ { "article": "
Keçi boynuzu Besin Değeri, Keçi boynuzu kalori bakımında yüksek bitkisel bir besindir. Pekmezi yapılarak öksürük ve cinsel gücü artırmak için kullanılan keçiboynuzu sağlık açısından oldukça faydalıdır. Sert kalın kabuklu içinde çekirdekleri olan ve balı bulunan keçi boynuzu fazla miktarda doymuş yağ içeriğine sahiptir. Yeterli miktarda tüketildiğinde kolesterol ve kan şekerini dengelerken fazla tüketilmesi halinde zararları elbette bulunmaktadır. Bu yüzden keçi boynuzu tüketiminde yeterli tüketilmesi gerekmektedir.

Keçi Boynuzu Faydaları; Özellikle öksürüğe iyi gelen keçiboynuzu boğazı yumuşatıcı özelliği sayesinde kış aylarında tüketilmektedir. Keçi boynuzu enfeksiyonlara ve ayrıca soğuk algınlıklarında da oldukça faydalıdır. Antioksidan özeliği sayesinde keçi boynuzu metabolizmayı destekler ve hastalıklara karşı vücudu korur. Bağırsak hareketlerinin düzenli çalışmasını sağlayarak ishali önlemektedir. İçerisindeki vücutta çözülmeyen lifler besin değeri bakımından oldukça faydalıdır.

Keçi boynuzu Besin Değeri; Keçi boynuzu, çikolataya göre önemli ölçüde daha az şeker içerir. Yağ bakımından da çikolataya göre daha düşük kaloriye sahiptir. Bu nedenle keçiboynuzu kan şekerinin yükselmesini önleyerek dengelemektedir. Kan şekerini düzenlediğinden diyabet hastaları içinde güvenli bir besin kaynağıdır diyebiliriz. Diyabet hastalarının tercih ettiği keçi boynuzu hem protein hem de lif bakımından zengindir. Keçi boynuzunun içindeki lifler sayesinde kötü kolesterol seviyesinin yükselmesi de önlenebilmektedir.

Keçi Boynuzu Besin Değeri 1 adet
" } ] }