{ "title": "Kırmızı Et Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Kirmizi-Et-Besin-Degeri-38642.jpg", "date": "21.01.2024 00:14:03", "author": "Mircan Seçgünler", "article": [ { "article": "Kırmızı et besin değeri, diğer et türlerinin içinde, besin değeri oldukça yüksek olan ve mutlaka sağlıklı yaşamamız için tüketmemiz gereken bir besindir. Kırmızı ette B 12 vitamini, demir, çinko ve potasyum bakımından çok yüksektir. Kırmızı etlerin içinde dana eti daha çok tercih edilir ve zevkle yenir. Dana etini yağsız kısmından alarak tüketmek daha sağlıklı olacaktır. Kırmızı etin besin değeri, sağlığa olan faydaları nedeniyle, her yaştan insanın tüketmesi şarttır. Günümüzde etin fiyatı çok yüksek olduğu için, çoğu aile alıp yiyemez. Kırmızı ette bulunan tüm besin değerlerini, kuru bakliyat, taze sebze ve kuru yemiş gibi başka besinlerden karşılamaya çalışırlar. Obezite, kalp ve damar hastalığı olan kişiler, yağ oranı yüksek olan koyun etini tercih etmemeliler. Çünkü yağ oranı yüksek olunca, haliyle enerji değeri yükselir ve kolesterolün yükselmesine neden olur.

Kırmızı Et Besin Değeri ve Faydaları Nelerdir?

Kırmızı et insanoğlunun doğumdan, ergenlik ve gelişme çağlarına kadar ihtiyaç duyduğu bir besin kaynağıdır. Bebek bekleyen annelere, menopoza girmiş teyzelere ve vücut geliştirmek isteye herkese önerilen, altın gibi kıymetli çok çok değerli bir nimettir. Kırmızı ette sodyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bu mineraller insan vücudunda, kas ve sinir sisteminde etkin rol oynar. Kırmızı et, kansızlık sorunu yaşayan kişilere, demir oranı yüksek olduğu için, doktorlar tarafından şiddetle tavsiye edilir. Yalnız etin yağsız olması gerekmektedir, çünkü ette yağ oranı yükselirse, mineral oranı düşer. Çocuklar için oldukça önem arz eden protein, demir, çinko ve B vitamini kırmızı ette bol miktarda bulunur. Yetişkin bir kişi günde mutlaka 100 gram kırmızı et tüketmesi gerekir. Bu mümkün değilse haftada bir yemeye çalışmalıdır. Yüksek kolesterolü ve gut hastalığı olan kişiler, kırmızı et tüketimini azaltması sağlığı açısından önemlidir. Kırmızı eti besin değerini düşürmeden, daha sağlıklı tüketmenin yolu, kızartma veya kavurma şeklinde olmalıdır. Eti yerken içinde C vitamini bulunan, yiyecek veya içecek bulundurmak, ette bulunan demir mineralini daha iyi ortaya çıkmasına yardım eder. Bu da kana oksijen sağlamada faydalı olacaktır.

Kırmızı Et Besin Değerleri (100 gram)
" } ] }