{ "title": "Kıyma Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Kiyma-Besin-Degeri-22174.jpg", "date": "19.01.2024 08:08:41", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Kıyma Besin Değeri, kıyma her yemekte kullanılan yemeklere enfes bir tat katan bir besin kaynağıdır. Kıyma elle veya makinede çekilerek en ince hale getirilmesine denir. Kıyma güzel yurdumuz Türkiye'de en çok kuzu, dana ve koyundan elde edilmektedir. Dana, koyun ve kuzu kıymasından hariç tavuk ile hindi kıyması da sık tüketilir. Özellikle de kıyma ile yapılan enfes köfteler sofraların baş tacı olur. Kıyma çok farklı yemek yapımında kullanılır. Köfte, karnıyarık, ali nazik, tarhana çorbası kıymayla yapılan yemekler arasındadır. Kıyma ayrıca yediden yetmişe herkesin bayılarak yediği çiğ köfte yapımında da kullanılır. Çiğköfte yapımında kullanılan kıyma çok daha ince çekim olur. İyi kalite kıyma almak için kasabanızdan etin en iyi yerini ayırmasını isteyin.

Kıyma Besin Değeri

100 gram kıyma: 240 kalori.

Protein: 24 g.

Toplam yağ: 15 g.

Diyet lifi: 0 g.

Trans yağ: 0,8 g.

Karbonhidrat: 0 g.

Kolesterol: 66 mg.

Sodyum: 73 mg.

Potasyum: 241 mg.

Magnezyum: 17 mg.

A vitamini: 0.

B12 vitamini: 2,5 mg.

IU C vitamini: 0 mg.

B6 vitamini: 0,3 mg.

Kalsiyum: 33 mg.

Demir: 2,3 mg.
" } ] }