Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çekirdekli ve çekirdeksiz olarak tercih edilen kuru üzüm hoşaf yapımında ve çerez olarak tüketilen ve sağlık açısından oldukça faydalı olan besin kaynağıdır. Kan yapıcı özelliği sayesinde kuru üzüm en çok Türkiye'de yetiştirilmektedir. Kuru üzümü kuru yemiş satanlardan marketlerden temin edebilirsiniz. Kuru üzüm besin değeri açısından tüketilmesi gereken besinler arasında yer almaktadır. Çocuklar için gerekli olan demir ihtiyacını karşılayacak olan kuru üzüm ihmal edilmemesi gereken bir gıdadır. Kuru üzümde antioksidan olmasına rağmen içeriğinde sodyum çok az bulunmaktadır. Kuru üzüm besin değeri bakımından fazla şeker içermektedir. Bu nedenle diyet yapan kişilerin tüketirken dikkatli olmaları gerekmektedir.
Kuru Üzümün Faydaları Nelerdir?
Kuru üzüm diyet lifi bakımından oldukça zengin gıdalar arsında yer almaktadır. Her bir kuru üzüm tanesi %3.5 diyet lifinden oluşmaktadır. Bu sayede bağırsaklar yani sindirim sistemi düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olarak kişi kabızlık problemleri yaşamaz.
100 gram kuru üzüm, kişinin günlük demir ihtiyacının %12'sini karşılamaktadır.
Tokluk hissi verir
Kan şekerinin ani çıkışlarına engel olur.
Bağışıklık sistemini destekler
Kan yapıcı özelliğe sahiptir.
Antioksidan özeliği bulunmaktadır.
Enerji verir.
Vücudun asit dengesini korur.
Menopoza faydalıdır.
Göz hastalıkları arasında yer alan sarı nokta hastalığına faydalıdır.
Halsizlik ve yorgunluğa karşı etkilidir.
Kuru Üzüm Besin Değerleri; 100 gr kuru üzüm 299 kaloridir.