{ "title": "Leblebi Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Leblebi-Besin-Degeri-13976.jpg", "date": "21.01.2024 17:07:24", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Leblebi Besin Değeri, Çorum ilinde meşhur olan leblebi lif, karbonhidrat, kalsiyum, çinko, protein, demir, B grubu vitaminleri, potasyum, fosfor ve protein bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Leblebi 7000 senelik bir geçmişe dayanır. Nohuttan elde edilen leblebi lif oranı açısından oldukça zengin olduğundan dolayı bağırsakları harekete geçirir, kabızlığı önler, bağırsak tembelliği asla yaşanmaz, düzenli boşaltım yaparsınız. Bu faydalı besin kaynağının sadece bir olumsuz yanı var oda kavrulma sırasında birtakım özelliklerini kaybetmesidir. Leblebinin ilk yapıldığı yer Orta doğu bölgesidir. Leblebi özellikle misafir davetinde, nişanlarda, aperatif olarak, sinemalarda ve düğünlerde sık tüketilen bir besin kaynağıdır. Bu faydalı besin kaynağının en çok yenildiği bölge ise Asya bölgesidir. Nohut kökeninden gelen leblebi mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Sağlığa birçok faydası vardır. Gelin şimdi leblebinin besin değerlerine bakalım.

Leblebi Besin Değeri

Demir: 14 mg.

Karbonhidrat: 7.67 g.

C vitamini: 0.8 mg.

Protein: 3.96 g.

A vitamini (İu): 6.

Yağ: 0.68 g.

Kalsiyum: 24.8 mg.

Lif: 4.28 g.

Potasyum: 162 mg.

Kolesterol: 0 mg.

Sodyum: 5 mg.
" } ] }