{ "title": "Muz Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Muz-Besin-Degeri-54495.jpg", "date": "23.01.2024 03:32:56", "author": "Filiz gül", "article": [ { "article": "Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbreklere iyi gelir, kanseri tedavi eder, metabolizmayı hızlandırır, sindirimi güçlendirir, cildin sağlığını korumasına yardımcı olur, diş ve diş etlerini güçlendirir, göze iyi gelir vs. Daha birçok şey sayılabilir muz besin değeri ve faydalarına ait. İçerisinde bol miktarda A, C, E ve K vitamini bulundurur. Aynı zamanda manganez, magnezyum, B6 vitamini, kalsiyum ve demir açısından da oldukça zengin olan bir meyvedir. Potasyum açısından zengin oluşu da böbrek sağlığı ve tansiyon dengelemek için oldukça önemlidir. Vücutta önemli bir yere sahip olan kana da iyi gelmektedir. İçerisinde bulundurduğu B6 vitamini ile kan dolaşımını hızlandırır. Fazla kalori içermeyişi ile de diyet yapanların tercihi olmaktadır. Bunun dışında önemli derecede lif kaynağı olması da sindirimi kolaylaştırmaktadır.

Muzun çoğu zaman içi yenilmektedir ve kabuğu ise yaramadığından dolayı atılmaktadır. Ancak bu, büyük bir hatadır. Çünkü muzun içinin olduğu kadar dışı da oldukça faydalıdır. Özellikle cilt hastalıklarını tedavi etmede başvurulan en önemli yerdir muzun kabuğu. Antioksidan özelliği ile vücudu temizlemektedir. Ciltte bulunan kara lekelerin tedavisi için oldukça tercih edilen bir yöntemdir. Atılmamalı ve kabuğunun iç kısmı cilde sürülmelidir. Böylelikle muzun her yönünden faydalanılmış olunur. Peki, onca faydası bulunan muzun zararı yok mudur? Tabi ki vardır. Fazla tüketildiği taktirde hazımsızlığa ve şişkinliğe sebep olmaktadır. Kabızlık gibi sorunları ortaya çıkarmaktadır. Bu sebeple kabızlık sorunu çekenlerin az miktarda tüketmesi gerekir.

100 g muzun besin değerini inceleyelim:
" } ] }