{ "title": "Pilav Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Pilav-Besin-Degeri-24798.jpg", "date": "20.01.2024 03:26:51", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Pilav besin değeri: yaz kış her mevsim sofralarımıza lezzetiyle şenlendiren pilav, başta et yemekleri olmak üzere birçok yemeğin yanında tüketilebilen bir besindir. Türk mutfağında oldukça yaygın olarak tüketilen pilav hem bulgur hem de pirinçle yapılabilir. Aynı zamanda içerisinde farklı malzemeler kullanarak da yapılabilen pilav besin değeri yüksek olan bir yiyecek olması bakımından özellikle de çocuklar tarafından tüketilmesi gerekir. Bulgur pilavı lif oranı oldukça yüksek olmasına karşılık glisemik indeksi düşük bir yiyecektir. Pirinç pilavı ise glisemik indeksi yüksek olan bir besindir.