{ "title": "Sucuk Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Sucuk-Besin-Degeri-84793.jpg", "date": "21.01.2024 14:01:39", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Sucuk Besin Değeri, mangal partilerinin ve kahvaltıların vazgeçilmez besinlerinden biri olan sucuk, ülkemizde yağın bir şekilde tüketimi yapılmaktadır. İster kendiniz yapabilir isterseniz de marketlerden ve kasaplardan hazır olarak alabildiğiniz sucuğu, kurutulmuş bağırsak kalıplarının şişirilerek kullanılması sonucunda yapılmaktadır. Sığır, hindi ve dana kıymalarının içerisine sarımsak, kimyon, karabiber, kırmızı pul biber, tuz gibi çeşitli baharatlar koyularak hazırlanmaktadır. Bunun yanında poğaça, güveç ve kuru fasulye gibi yemeklerin içine de koyulan sucuk yemeğe daha da lezzet katmaktadır.

Sucuk besin değeri açısından bakıldığında içerisindeki demir, potasyum ve protein açısından zengin bir besin olmasına karşın, baharatlar ve etten yapıldığı için kalorisi bakımından çok fazla bir besindir. Sucuğun besin değeri açısından fazla tüketilmemesi önerilmektedir. Fazla tüketildiği taktirde bağırsak kanseri riskini ortaya çıkarmaktadır.

Sucuk Besin Değeri (100 gram)

Sucuk besin değeri açısından 100 gram sucuğun bir porsiyon değeri aşağıdaki gibidir.
" } ] }