{ "title": "Tavuk Kanat Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Tavuk-Kanat-Besin-Degeri-71362.gif", "date": "20.01.2024 14:56:35", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Tavuk kanat besin değeri; protein, fosfor, demir, potasyum ve çinko açısından oldukça zengin bir besindir. Derili ve derisiz olarak tüketilmektedir. Derisiz tüketiminin yapılması ve sağlıklı pişirme yöntemlerinin kullanılması önerilmektedir.

Besin değeri yüksek tavuk eti, lezzetli ve yağ oranı düşük besinlerle beslenmek isteyenlerin, herkesin öğünlerinde bulundurması gereken bir besin kaynağıdır. Fakat tavuk kanadı yağlı bir bölge olduğu için kilo problemi olan kişilerin dikkatli olarak tüketmeleri gerekir.

100 gram tavuk kanat besin değeri
Gün içerisinde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu protein ihtiyacını karşılamak çok önemlidir. Bu yüzden protein bakımından en zengin olan et, beyaz ettir. Beyaz etler, tavuk eti ve balık etidir. Tavuk eti aynı zamanda uzun süre kişiyi tok tutmayı sağlamaktadır. Fakat tavuğun bazı bölümleri oldukça yağlıdır. Özellikle derisi ve kanat bölümleri çok yağlıdır. Bu yüzden bu bölümleri tüketirken çok dikkatli olmalısınız. Genellikle vücudun göbek bölümünde yağlanmaya sebep olacağından fazla tüketilmemesi gerekir.

Tavuk kanat besin değerine kalori açısından bakacak olursak, ortalama bir porsiyonu 200 gramdır. 200 gram tavuk kanadı yaklaşık 456 kalori değerindedir. Bir adet kanatta, 68 kalori bulunmaktadır. Izgara yapmak ve haşlamak, tavuk etinin kalorisini her zaman düşük tutacaktır.

Tavuk kanat besin değeri ve faydaları nelerdir?

Tavuk etini tüketirken, yağsız olarak tüketmek daha faydalı olacaktır. Aynı zamanda kanserin oluşmasını engellemektedir ve kan şekerinin düşmesine yardımcı olmaktadır. Diyabet hastaları gönül rahatlığı ile tavuk etini tüketebilirler. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek, vücudun hastalıklara karşı direncini arttırmaktadır. Yüksek sıcaklıkta pişirme işlemi yapılması içeriğinde bulunan protein ve vitamin, minerallerin kaybolmasına sebep olacaktır. Bu yüzden sağlıklı pişirme yöntemlerinin tercih edilmesi gerekir.
" } ] }