{ "title": "Taze Fasulye Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Taze-Fasulye-Besin-Degeri-86315.jpg", "date": "21.01.2024 21:14:57", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Taze Fasulye Besin Değeri: Taze ve kuru olarak çoğu insan tarafından sevilerek tüketilen ve ayrıca taze fasulye besin değeri yüksek bir sebze olması nedeniyle vücut sağlığı için birçok yararları bulunmaktadır. Baklagiller familyasından bir bitki olan fasulyenin anayurdu Amerika kıtasıdır. 1500'lü yüzyılda Avrupa'ya gelen ve buradan tüm dünyaya yayılıp, üretilen fasulyeler, çoğunlukla bir yıllık olan ve sarılgan otsu bitki türlerindendir. Sırık ve bodur fasulye olarak iki ana grubu bulunan fasulye kendi aralarında çok fazla türe sahiptir. Ülkemizde üretilen sırık fasulyenin; şeker, ayşekadın, çalı ve barbunya türleri varken, bodur fasulyenin ise yer ve ferasetsiz olarak bilinen türleri mevcuttur.

Taze Fasulyenin Besin Değerleri Nelerdir?

Taze olarak hasat edilen fasulye, Türk mutfağında“taze fasulye” adıyla yemekleri yapılıp, tüketilirken, kurumuş kabukları ayrıldığında içinden çıkan tohumları ile yapılan fasulye ise kuru fasulye olarak tüketilir. Ülkemizde her iki fasulyeden de yapılan yemek çeşitleri Türk insanı için vazgeçilmezlerdendir. Fasulye bitkisine ait bu kısa bilgiden sonra taze fasulyenin besin değerlerine bakacak olursak, değişik türlerdeki taze fasulyelerin 100 gramında yer alan ortalama besin değerleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Taze Fasulyenin Besin ve Kalori Değerleri
Mineral Gubu
Vitamin Grubu
Taze Fasulyenin Besin Değerlerine Göre Bazı Faydaları Nelerdir?

" } ] }