{ "title": "Tereyağı Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Tereyagi-Besin-Degeri-41834.jpg", "date": "20.01.2024 22:52:15", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Tereyağı besin değeri, tereyağı yoğurt kaymağı ve sütten elde edilen bir hayvansal yağdır. Mutfaklarda rahatlıkla ve sağlıkla kullanabilinecek bir besindir. Evde hanımların kolaylıkla yapabilecegi ve çocuklara bile sağlıkla yedirebilinecek bir besin türüdür. Tereyağını sebzelerde, etli veya etsiz sebze yemeklerinde, pasta ve pasta çeşitlerinde, hamur işleri yemeklerde ve kahvaltı sofralarında sağlıklı bir şekilde kullanmak mümkündür. Tereyağı besin değeri itibariyle yüksek oranda belirgin özelliği yağ asitleri, gliseritleri ve doymuş yağ asitleri içermektedir. Sanayi tipi yağlardan besin değeri çok daha fazladır. Yağlar arasında en yüksek proteine sahip bir yağdır. İnek sütünün dışında koyun, keçi sütündende tereyağı yapılabilir. Genellikle soluk sarı olan rengi bazen de beyaz renkte olabilir. Bunun sebepleri hayvanların otlandıkları yerlere ve yediklerine göre değişir. Tereyağının bayat olması da rengini değiştirir ve katı görüntü sıvılaşır üzerinde küf rengini alır. Tereyağı besin değeri içinde süt yağları ve proteinleri içermektedir. Tereyağına koruyucu ve tatlandırıcı olarak tuz konulur. Tereyağı manganez, krom, iyodin, çinko, bakır ve selenyum gibi özel mineraller içermektedir. Doymuş yağ oranı çok yüksektir ve vitamin deposu olan tereyağı A vitamini, K vitamini, D vitamini ve E vitamini gibi vitaminler içermektedir. Sağlıkla yenilen bu besin doğal ve organik olarak tüketilmelidir. Eklem ve kemik sağlığında çok faydalı olduğu gibi kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinir. Tereyağı besin değeri ile tiroit bezlerinin daha sağlıklı çalışmasını sağlar.

Tereyağı besin değerleri kaçtır? (100 gram için)
" } ] }