{ "title": "Yeşil Fasulye Besin Değeri", "image": "https://www.besindegeri.gen.tr/images/Yesil-Fasulye-Besin-Degeri-27816.jpg", "date": "20.01.2024 10:49:22", "author": "Çiğdem Yaluk", "article": [ { "article": "Yeşil fasulye besin değeri, yeşil fasulye Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Çok sağlıklı besinlerden biri olan yeşil fasulye baklagiller ailesinden olan otsu bir bitkidir. Tazesi de kurusu da çok lezzetli olan bu besin bol lifli olduğu gibi folit asit içermektedir. Yeşil fasulye besin değeri itibariyle kalorisi oldukça düşük olduğu için diyet yapan kişiler tarafından rahatlıkla tüketilir. Çok tür çeşidi bulunan fasulyenin çalı fasulye, ayşe kadın fasulye ve sırık fasulye gibi türleri vardır. Zeytinyağlı ve etli olarak yapılan bu lezzet kalorisi düşük ve sindirimi kolay olduğundan öğlen ve akşam yemeklerinde yenilir. Yeşil fasulye C vitamini bakımından çok zengindir ve doymuş yağlar içermez. Yeşil fasulye besin değeri içinde yüksek oranda potasyum bulunur. Kabızlığı önler ve sağlıklı şekilde tüketildiği zaman tansiyonu da dengede tutar. Yeşil fasulye bağışıklık sistemini de güçlendirdiği için hastalıklara karşı kişi vücudunu korur ve migreni kontrol altına alır. Aynı zamanda göz sağlığına çok faydası vardır.

Yeşil fasulye mutfak severler için yanına pilav gibi çeşitlerle zenginleştirilerek sunuma hazırlanabilir. Salata ile tüketime uygundur. Aynı zamanda ev hanımları yaz aylarında yeşil fasulyeyi en taze ve besin değerinin en bol olduğu zamanda şoklayarak kış aylarına tüketime hazır hale getirirler.

Yeşil fasulye besin değeri (Orta porsiyon için)
" } ] }