Ciğer Besin Değeri

Ciğer besin değeri; folik asit bakımından oldukça zengindir. Fakat kolesterol oranı çok yüksek olduğu için çok dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Eğer ciğer tüketecekseniz, kızartma yapmadan tüketmeniz gerekmektedir. Kızartma yapılan ciğerin kalori oranı önemli derecede artmaktadır. Dana ciğeri sade olarak az yağda pişirilmişse 100 gram için 147 kaloridir.
Kızartma şeklinde pişirilmiş ise 100 gram için kalori miktarı 277 kaloriye çıkmaktadır. Bu yüzden kilo problemi olan kişilerin kızartma olarak tüketmemelerinde fayda vardır.

Ciğer içerisinde bulunan A, D, C vitaminleri ve manganez bakımından çok zengin olduğu için protein, bakır, demir ve çinko bakımından oldukça zengin bir besin kaynağıdır.

Ciğer besin değeri (100 gram)

  • Karbonhidrat 15 gram
  • Protein 12 gram
  • Yağ miktarı 22 gram
  • Lif miktarı 1,5 gram
  • Kolesterol 91 miligram
  • Sodyum 260 miligram
  • Potasyum 250 miligram
  • Kalsiyum 20
  • Vitamin A 20
  • Vitamin C 20
  • Demir 3
Ciğer besin değeri yüksek olan, sağlık açısından en besleyici ve yararlı besinler arasında yer almaktadır. Aynı zamanda içerisinde bol miktarda selenyum bulunmaktadır. Kansızlığı önlemektedir ve kan hücrelerinin sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Sinir sistemini koruyarak beyin sağlığı açısından çok önemli bir yeri vardır. İçerisinde bol miktarda protein bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacının büyük bir kısmını tek başına karşılamaktadır.
Bağışıklık sistemini güçlendirerek, metabolizmayı düzenleyerek, kalp krizini ve felç riskini en aza indirir. Özellikle gelişme çağında olan çocukların tüketmesi gerekir. Ayrıca vücuda diğer besinlere oranla daha fazla enerji sağlamaktadır. Vitamin A bakımından oldukça zengindir. Vitamin A sayesinde görme duyumuzun daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Tüm bu vitaminlere ek olarak ciğer besini içerisinde çinko, manganez, niasin, folat, fosfor, riboflavin ve selenyum kaynağıdır. B12 vitamini bakımından da oldukça zengin bir besindir.

Ciğer besinini tüketmek vücudumuz açısından çok faydalıdır fakat kalp ve damar rahatsızlıkları olan kişilerin çok fazla tüketmemeleri gerekir. Bunun sebebi yüksek oranda kolesterol içermesinden kaynaklanmaktadır. Mutlaka doktor kontrolünde tüketilmesi gereken bir besindir. Kilo problemi olan ve kilo vermek isteyen kişilerin mutlaka pişirme yöntemine dikkat ederek, kızartma yapmadan ciğer besin değerini kaybetmeden tüketmeleri gerekir.
21.01.2024 05:38:10
Ciğer Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ciğer Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Ciğer Besin Değeri"
Fazla kilolarımdan dolayı sürekli yediklerime dikkat etmek zorundayım. 100 gram ciğerin besin değerleri nedir? Ciğer içerisinde bulunan vitaminler nelerdir? Kızartma şeklinde pişirilmiş 100 gram ciğerde kaç kalori bulunmaktadır? Ciğer B12 vitamini bakımından zengin midir? Kalp ve damar hastalıkları olan kişiler ciğeri nasıl tüketmesi gerekir? Detaylı olarak bilgi verir misiniz?
Taylan . 07.10.2018 18:31:06

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024