Çökelek Besin Değeri
Çökelek besin değeri, Çökelek yağı alınmış ayranın uzun süre kaynatılması ile oluşan doğal bir peynir türü olarak bilinir. Ülkemizde kaşar ve tulum peynirinden sonra fazlasıyla tüketilen peynir türüdür. Parçacıkları ile bilindiği için lor peyniri ile de bazen karıştırılmaktadır. Çökelek; Trakya bölgesi, Batı Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesinde ekşimik olarak bilinir.
Doğu Anadolu Bölgesi ve Akdeniz Bölgelerinde ise süt koptu, kesik torak, süt kırması ve urda olarak da bilinir.
Çökelek besin değeri nasıldır?
Besin değeri yüksek olan çökelek kahvaltılarda vazgeçilmez bir peynir çeşididir. 2 yemek kaşığı baz alınarak besin değerlerine bakıldığında; - 0,48 gram Karbonhidrat
- 8,22 gram Protein
- 1,8 gram Yağ
- 0 gram Kolesterol
- 0 gram Lif
- 157,2 miligram Sodyum
- 11,4 miligram Potasyum
- 16,2 miligram Kalsiyum
- 450 miligram A Vitamini
- 0 miligram C Vitamini
- 0,04 miligram Demir
20.01.2024 18:34:05
Çökelek Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|