Ekmek Besin Değeri
Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çeşitleri farklı olunca haliyle ekmek besin değeri de farklılaşmaktadır. Tüketilen 100 gram ekmek besin değeri aşağıdaki gibidir.
Ekmek Besin Değeri- Normal Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, tuz, enzim, maya ve ekmek katı maddesidir.
Normal ekmeğin 100 gramlık besin değeri, enerji 256 kcal, karbonhidrat 54.6 gr, protein 9.30 gr, lif 3 gr ve inorganik madde 0.8 gramdır.
- Kepekli Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, kepek, ekmek katkı maddesi, maya, tuz, askorbik asit ve enzimdir. Kepekli ekmeğin besin değeri enerji 216 kcal, protein 7.55 gr, karbonhidrat 43 gr, inorganik madde 1.6 gr ve selüloz 10.9 gramdır.
- Tuzsuz Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler ekmek katkı maddesi, tip 650 buğday unu, enzim, şeker, maya olup, besin değeri enerji 256.2 kcal, karbonhidrat 54.6 gr, protein 9.35 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
- Organik Tam Buğday Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, organik tam buğday unu, sodyum klorür ve doğal ekşi mayası olup, ekmek besin değeri enerji 206 kcal, karbonhidrat 41.15 gr, protein 7.32 gr, yağ 1.35 gr ve diyet lifi 5.8 gramdır.
- Light Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, maya, kavrulmuş malt unu, malt ekstrat, glüten, şeker, buğday lifi, koruyucu, enzim ve topaklanma önleyici olup, besin değeri enerji 193 kcal, protein 11.
67 gr, yağ 0.27 gr, karbonhidrat 36.8 gr, sodyum 282 mg, diyet lifi 9 gr, demir 2.40 mg ve kalsiyum 43.31 mg'dır.
- Tost Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler içme suyu, buğday unu, maya, şeker, tuz, bitkisel sıvı yağlar, peynir altı suyu tozu, topak önleyici, soya unu, ekmek katkı maddesi, koruyucu, antioksidan, glüten ve enzim olup, besin değeri enerji 262 kcal, protein 9.3 gr, yağ 1.82 gr, karbonhidrat 52.3 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
- Köy Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler içme suyu, tam buğday unu, tuz, maya, enzim, şeker, katkı maddeleri, koruyucu ve antioksidandır. Köy Ekmeği Besin Değeri ise enerji 193 kcal, karbonhidrat 36.8 gr, protein 11.67 gr, yağ 0.26 gr, diyet lifi 9.16 gr, kalsiyum 43 mg, sodyum 280 mg ve demir 2.41 mg'dır.
- Mısır Ekmeği Besin Değeri: İçerisinde kullanılan malzemeler buğday unu, mısır unu, içme suyu, maya, tuz, soya unu, topak önleyici, koruyucu, enzim, emülgatör ve antioksidan olup, besin değeri enerji 255.3 kcal, karbonhidrat 51.5 gr, protein 7.75 gr, lif 0.9 gr, yağ 2.25 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
- Çavdarlı Ekmek: İçerisinde kullanılan malzemeler tip 550 buğday unu, içme suyu, maya, tuz, çavdar unu, malt tuzu, soya unu, emülgatör, alfa, enzim, koruyucu, topaklanma ve şeker olup, çavdarlı ekmek besin değeri enerji 225 kcal, karbonhidrat 45 gr, protein 8.62 gr, yağ 0.45 gr, demir 2.9 mg, kalsiyum 78.4 mg, diyet lifi 4.42 mg'dır.
20.01.2024 08:05:37
Ekmek Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|