Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çeşitleri farklı olunca haliyle ekmek besin değeri de farklılaşmaktadır. Tüketilen 100 gram ekmek besin değeri aşağıdaki gibidir.

Ekmek Besin Değeri

  • Normal Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, tuz, enzim, maya ve ekmek katı maddesidir.
    Normal ekmeğin 100 gramlık besin değeri, enerji 256 kcal, karbonhidrat 54.6 gr, protein 9.30 gr, lif 3 gr ve inorganik madde 0.8 gramdır.
  • Kepekli Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, kepek, ekmek katkı maddesi, maya, tuz, askorbik asit ve enzimdir. Kepekli ekmeğin besin değeri enerji 216 kcal, protein 7.55 gr, karbonhidrat 43 gr, inorganik madde 1.6 gr ve selüloz 10.9 gramdır.
  • Tuzsuz Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler ekmek katkı maddesi, tip 650 buğday unu, enzim, şeker, maya olup, besin değeri enerji 256.2 kcal, karbonhidrat 54.6 gr, protein 9.35 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
  • Organik Tam Buğday Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, organik tam buğday unu, sodyum klorür ve doğal ekşi mayası olup, ekmek besin değeri enerji 206 kcal, karbonhidrat 41.15 gr, protein 7.32 gr, yağ 1.35 gr ve diyet lifi 5.8 gramdır.
  • Light Ekmek Besin Değeri: Kullanılan malzemeler su, buğday unu, maya, kavrulmuş malt unu, malt ekstrat, glüten, şeker, buğday lifi, koruyucu, enzim ve topaklanma önleyici olup, besin değeri enerji 193 kcal, protein 11.
    67 gr, yağ 0.27 gr, karbonhidrat 36.8 gr, sodyum 282 mg, diyet lifi 9 gr, demir 2.40 mg ve kalsiyum 43.31 mg'dır.
  • Tost Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler içme suyu, buğday unu, maya, şeker, tuz, bitkisel sıvı yağlar, peynir altı suyu tozu, topak önleyici, soya unu, ekmek katkı maddesi, koruyucu, antioksidan, glüten ve enzim olup, besin değeri enerji 262 kcal, protein 9.3 gr, yağ 1.82 gr, karbonhidrat 52.3 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
  • Köy Ekmeği Besin Değeri: Kullanılan malzemeler içme suyu, tam buğday unu, tuz, maya, enzim, şeker, katkı maddeleri, koruyucu ve antioksidandır. Köy Ekmeği Besin Değeri ise enerji 193 kcal, karbonhidrat 36.8 gr, protein 11.67 gr, yağ 0.26 gr, diyet lifi 9.16 gr, kalsiyum 43 mg, sodyum 280 mg ve demir 2.41 mg'dır.
  • Mısır Ekmeği Besin Değeri: İçerisinde kullanılan malzemeler buğday unu, mısır unu, içme suyu, maya, tuz, soya unu, topak önleyici, koruyucu, enzim, emülgatör ve antioksidan olup, besin değeri enerji 255.3 kcal, karbonhidrat 51.5 gr, protein 7.75 gr, lif 0.9 gr, yağ 2.25 gr ve inorganik madde 0.5 gramdır.
  • Çavdarlı Ekmek: İçerisinde kullanılan malzemeler tip 550 buğday unu, içme suyu, maya, tuz, çavdar unu, malt tuzu, soya unu, emülgatör, alfa, enzim, koruyucu, topaklanma ve şeker olup, çavdarlı ekmek besin değeri enerji 225 kcal, karbonhidrat 45 gr, protein 8.62 gr, yağ 0.45 gr, demir 2.9 mg, kalsiyum 78.4 mg, diyet lifi 4.42 mg'dır.
20.01.2024 08:05:37
Ekmek Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ekmek Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ekmek Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Kakao Besin Değeri

Kakao besin değeri; güçlü bir antioksidan olan ve kakao çekirdeğinde bulunan Flavanol maddesinin beyine daha fazla oksijen gitmesini sağlamaktadır. İçer...
Devamını Oku

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024