Kırmızı Et Besin Değeri

Kırmızı et besin değeri, diğer et türlerinin içinde, besin değeri oldukça yüksek olan ve mutlaka sağlıklı yaşamamız için tüketmemiz gereken bir besindir. Kırmızı ette B 12 vitamini, demir, çinko ve potasyum bakımından çok yüksektir. Kırmızı etlerin içinde dana eti daha çok tercih edilir ve zevkle yenir. Dana etini yağsız kısmından alarak tüketmek daha sağlıklı olacaktır.
Kırmızı etin besin değeri, sağlığa olan faydaları nedeniyle, her yaştan insanın tüketmesi şarttır. Günümüzde etin fiyatı çok yüksek olduğu için, çoğu aile alıp yiyemez. Kırmızı ette bulunan tüm besin değerlerini, kuru bakliyat, taze sebze ve kuru yemiş gibi başka besinlerden karşılamaya çalışırlar. Obezite, kalp ve damar hastalığı olan kişiler, yağ oranı yüksek olan koyun etini tercih etmemeliler. Çünkü yağ oranı yüksek olunca, haliyle enerji değeri yükselir ve kolesterolün yükselmesine neden olur.

Kırmızı Et Besin Değeri ve Faydaları Nelerdir?


Kırmızı et insanoğlunun doğumdan, ergenlik ve gelişme çağlarına kadar ihtiyaç duyduğu bir besin kaynağıdır. Bebek bekleyen annelere, menopoza girmiş teyzelere ve vücut geliştirmek isteye herkese önerilen, altın gibi kıymetli çok çok değerli bir nimettir. Kırmızı ette sodyum, potasyum ve fosfor bulunmaktadır. Bu mineraller insan vücudunda, kas ve sinir sisteminde etkin rol oynar. Kırmızı et, kansızlık sorunu yaşayan kişilere, demir oranı yüksek olduğu için, doktorlar tarafından şiddetle tavsiye edilir. Yalnız etin yağsız olması gerekmektedir, çünkü ette yağ oranı yükselirse, mineral oranı düşer.
Çocuklar için oldukça önem arz eden protein, demir, çinko ve B vitamini kırmızı ette bol miktarda bulunur. Yetişkin bir kişi günde mutlaka 100 gram kırmızı et tüketmesi gerekir. Bu mümkün değilse haftada bir yemeye çalışmalıdır. Yüksek kolesterolü ve gut hastalığı olan kişiler, kırmızı et tüketimini azaltması sağlığı açısından önemlidir. Kırmızı eti besin değerini düşürmeden, daha sağlıklı tüketmenin yolu, kızartma veya kavurma şeklinde olmalıdır. Eti yerken içinde C vitamini bulunan, yiyecek veya içecek bulundurmak, ette bulunan demir mineralini daha iyi ortaya çıkmasına yardım eder. Bu da kana oksijen sağlamada faydalı olacaktır.

Kırmızı Et Besin Değerleri (100 gram)

  • Karbonhidrat: 0
  • Protein: 33.96 gram
  • Yağ: 6.51 gram
  • Lif: 0
  • Kolesterol: 113
  • Sodyum: 81
  • Potasyum: 339
  • Kalsiyum: 19
  • A vitamini: 0
  • C vitamini: 0
  • Demir: 1.23
21.01.2024 00:14:03
Kırmızı Et Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kırmızı Et Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kırmızı Et Besin Değeri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024