Köfte Besin Değeri, Köfte günümüzde en çok sevilen ve baskısından gencine hemen hemen herkesin lezzet ile yediği bir yemek türü olmaktadır. Köfte et ile yapılmaktadır ancak bunun ızgarada ya da tavada yapımı değişiklik gösterir. Oldukça yüksek besin değeri bulunana köfte her evde yapılmaktadır. Kişilerin yaptığı köfte doğru bir şekilde pişirilir ise kalorisi oldukça düşüktür.
Köfte potasyum, demir, fosfor ve protein açısından yüksek olmaktadır. Ancak köfte besin değeri hesaplanırken hiçbir Uzman kızartmasının yapılması taraftarı olmamaktadır. Çünkü kızartması yapılan köftenin kalorisi artarak kişilere aşırı derecede kilo alınmasını sağlar. Bir kişi köfte tüketmek ister ise en fazla 4 adet tüketmelidir. Fazlası kişilerde kolesterolün yükselmesine neden olabilecektir. Ancak köfte yapımında çoğu kişi ekmek içi kullanmaktadır bu köftenin kalorisini arttırmaktadır bunu söylemeden geçmek istemedim.