Kuru Kayısı Besin Değeri

Kuru kayısı besin değeri, A, C vitaminleri, potasyum, folik asit, demir ve lif bakımından çok zengin bir meyvedir. Aynı zamanda ara öğünlerde mutlaka yanımızda olması gereken doğal bir atıştırılmalıktır. Günlük olarak ortalama 3-4 adet kuru kayısı yemek yaklaşık bir adet taze meyve yerine geçmektedir. Aynı zamanda içerdiği meyve şekeri sayesinde, vücudun ihtiyacı olan günlük şeker ihtiyacının karşılanmasını sağlayacaktır.

Üretilen kayısının çok büyük bir kısmı sofralık olarak taze tüketilmektedir. Fakat taze kayısının ömrü az olduğu için çabuk bozulmasından dolayı kurutularak, işlenerek değerlendirilmektedir. Bir kısmı da reçel ve marmelat yapılarak marketlerde rafları süslemektedir.

Diyetisyenlerin önerdiği ve diyetisyen listelerinin en başında olan kayısı kurusu mevsiminde kayısı dallarından toplanarak belli bir işlemden geçirildikten sonra güneş altında doğal olarak kurutulmaktadır. Ülkemizde başta Malatya ilimiz olmak üzere çok fazla üretilmektedir. Taze kayısı ve kuru kayısı güçlü bir antioksidan olup, vücuttaki zehirli toksinlerin atılması konusunda yardımcı olmaktadır. Vücuda çok önemli faydaları olduğu için mutlaka gün içerisinde tüketilmesi gereken bir besindir. Özellikle diyetisyenler kuru kayısıyı kişiye ara öğün olarak önermektedir.

100 gram kuru kayısı besin değeri


Karbonhidrat (G) 50,46
Protein (G) 5,32
Yağ (G) 0,59
Lif (G) 11,23
Kolesterol (Mg) 0
Sodyum (Mg) 12
Potasyum (Mg) 1654
Kalsiyum (Mg) 100
Vitamin A 1589
Vitamin C (Mg) 42,54
Demir (Mg) 3,84

Kuru kayısı besin değeri bakımından oldukça zengin olup, insan sağlığı açısından çok büyük faydaları bulunmaktadır.
Ayrıca beta karoten açısından da çok zengindir. Gün içerisinde kuru kayısı tüketildiği zaman hazımsızlık ve bağırsak problemleri en aza indirgenmiş olur. Aynı zamanda cilt sağlığı açısından vazgeçilmezler arasındadır. Düzenli olarak tüketildiği zaman vücuda enerji vermektedir. Bu mucize meyve sayesinde birçok sağlık sorunu engellenmiş olmaktadır. Tam bir şifa kaynağı olan kuru kayısı birçok hastalık için tavsiye edilmesinden dolayı mucize meyve olarak adlandırılmaktadır. Özellikle okul çağında ve gelişim çağında olan çocuklar için çok faydalı bir meyvedir. Çocukların öğünlerinde olması gereken bir meyve olduğu, günde en az 2 tane kuru kayısı yemeleri çocukların zihin gelişimine önemli katkıda bulunacaktır.

Kuru kayısı besin değeri, lif açısından çok yüksek bir besin olduğu için kabızlık, hemoroit, apandisit, şeker hastalığı, hassas kolon sendromu, şişmanlık ve kolon kanseri gibi rahatsızlıkların oluşumunu azaltmaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde, bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlamaktadır.
23.01.2024 04:33:55
Kuru Kayısı Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Kayısı Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Kuru Kayısı Besin Değeri"
Malatyalı olduğumuz için kuru kayısıyı bol bol tüketiyorum. Özellikle gün kurusu çeşidi gerçekten çok mükemmel bir tada sahip. Peki aşırı fazla yemenin bana ne gibi zararları olabilir. Sonuçta doğal bir besin.
Refah . 28.10.2018 19:48:37

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024