Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini yerine getirebilmesi için, yeteri kadar beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu besin ihtiyaçlarını da meyvelerden bolca almaktadır. Herhangi bir hastalık meydana geldiğinde vücutta sorunlar oluşmaya başladığında, vücuttaki bazı besin bileşenleri harekete geçmektedir.
Bu besin bileşenleri de meyvelerden aldığımız besin değerleri ile bağışıklık kazandırır.

Şimdi, meyvelerin besin değeri nedir, buna bakalım


Elma; E ve C vitaminleri, flovonoid, pektin ve folik asit bakımından zengin bir meyvedir. Elma kolesterol düşürücü bir etkisi olduğu için bolca tüketilir. Vücut direncini arttırır aynı zamanda kan şekerini kontrol altına alır. Eklem ve kas ağrılarını hafifletir.

Armut; potasyum, kalsiyum ve fosfor bakımından zengin bir meyvedir. Kalbin düzenli çalışmasını sağlar. Tansiyon düzenleyici etkisi vardır. Posası ile yenildiğinde bağırsakları çalıştırır.

Dut; cennet meyvesi olarak bilinir. Bol lif, B, C vitaminleri ve kalsiyum içerir. Bağırsakları çok iyi çalıştırır ve idrar söktürücü bir etkiye sahiptir.

Kiraz; diş çürümesi gibi etkileri ortadan kaldırır. Fosfor, C vitamini ve kalsiyum içerir. Vücudun su seviyesini dengede tutar. Ayni şekilde idrar söktürücü etkisi olduğu bilinir.

Erik; kalsiyum, C ve A vitamini deposudur. Direnç arttırır, bağırsakları temizler ve hızlı çalıştırır.

Yeni Dünya; büyümeyi sağlar. Bu yüzden küçük çocuklara bolca verilir. Gözlere de çok iyi gelir. A vitamini bakımından da baya zengin bir meyvedir.

İncir; fazlaca bir posası vardır. Kalsiyum, fosfor ve magnezyum kaynağıdır. Kemikleri güçlendirir, diş sağlığına da iyi gelir.

Üzüm; yaz aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Bol C vitamini ve Potasyum içerir. Sindirim mekanizması üzerinde etkisi vardır. Vücudun savunma ve taktik mekanizmasını güçlendirir.

Kavun; bol potasyum kaynağıdır. Aynı zamanda fosfor, A ve C vitaminlerini içerir. Gözlere çok iyi gelir ve damar tıkanıklığında etkili rol oynar.

Karpuz; folik asit içerir. A vitamini ve potasyum bakımından zengindir. Böbrek taşı ve kum düşürülmesi yönüyle bilinir. Bol su içerdiği için vücudun su dengesini düzenler. Vücuttaki toksinleri de atar.

Meyvelerin besin değeri hakkında bilgi verdik. Her meyvenin kendine göre bir besin değeri vardır. Hem kendimiz hem de çocuklarımız mevsimin meyvelerini bolca tüketmeli, bu besin kaynaklarından faydalanmayı bilmeliyiz.
19.01.2024 00:48:36
Meyvelerin Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Meyvelerin Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Meyvelerin Besin Değerleri"
Ben diyet yapıyorum ama bol bol meyve tüketiyorum. Portakal, muz, elma, çilek, şeftali gibi meyveler en çok tükettiğim meyvelerdendir. Peki bu meyvelerin tam olarak besin değerleri nelerdir?
Dürveş . 28.09.2018 02:58:06

Kakao Besin Değeri

Kakao besin değeri; güçlü bir antioksidan olan ve kakao çekirdeğinde bulunan Flavanol maddesinin beyine daha fazla oksijen gitmesini sağlamaktadır. İçer...
Devamını Oku

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024