Pancar Besin Değeri
Pancar Besin Değeri, Ispanakgiller ailesinden gelen pancar Mısır, Filistin, Türkiye ve Suriye'de bolca yetiştirilen bir bitkidir. Birinci senesinde yalnızca rozet yaprakları açar çiçek daha açmaz. İkinci senesinde ise sene boyunca tam 20-50 santimetre kadar uzayan bir bitki haline gelir. Pancar bitkisinin kök kısımlarının sadece küçük bir kısmı dışarıdan görünmektedir.
Dış kısmı ise beyaz renkli, iç kısmı yine beyaz renkli silindir biçiminde büyümeye başlar koni biçimini alır. Yaprak bölümleri kahverengi kızıl renkli, kök kısımları küre biçiminde olur.
Düzenli pancar tüketimi vücuda güç verir ve gün boyu enerjik olmanızı sağlar. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde sağlığa birçok faydası vardır. İdrar söktürür ve karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Sinirleri yatıştırır. Kansızlık problemlerine iyi gelir. Verem ve şeker hastalığına karşı vücudunuzu koruma altına alır. Bağırsak ve mideyi kuvvetlendirir.
Pancar Besin Değerleri Nasıldır?- Protein: 1,6 g
- Şeker: 7 g
- Toplam yağ: 0,2 g
- Diyet lifi: 2,8 g
- Kolesterol: 0 mg
- Karbonhidrat: 10 g
- Sodyum: 78 mg
- Potasyum: 325 mg
- Magnezyum: 23 mg
- A vitamini: 33
- B12 vitamini: 0 mg
- C vitamini: 4,9 mg
- D vitamini: 0 IU
- Kalsiyum: 16 mg
<
li>B6 vitamini: 0,1 mg- Demir: 0,8 mg
21.01.2024 23:20:13
Pancar Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|