Portakal Besin Değeri
Portakal Besin Değeri; Turunçgillerin, narenciye ailesinden olan portakal soğuk algınlıklarının ve hamileliğin ilk aylarının vaz geçilmezidir.
Portakal İçerisinde Bulunan Vitaminler- Kalsiyum
- Fosfor
- Potasyum
- Pektin
- Sitrik asit
- A vitamini
- Magnezyum
- Bakır
- B6 Vitamini
Gibi insan vücuduna yararlı maddeler vardır.
Saymakla bitmeyen bu maddeler portakalın şifa kaynağı olduğunun kanıtıdır.
Portakalın Faydaları Nelerdir?- Portakal, hastalıklara karşı direnç sağlamamız için bire bir ilaç kaynağıdır. Portakal vücutta soğuk havalarda oluşan mikroplara karşı vücutta bağışıklık oluşturur. Böylece portakal besin değeri yüksek maddeler ile hastalığa karşı savaşır.
- İçinde bulunan A vitamini ile derinin mukoza tabakasını güçlendirir ve deriye daha güzel bir görünüm kazandırır.
- Aynı şekilde portakalın içine olan Pektin maddesi, müshil etkisi yarattığı için kilolu insanlar da muhteşem bir etki yaratmaktadır.
- Diğer bir faydası da bağırsakta oluşan bağırsak kanseri kimyasallarının yapısına tutunarak, bağırsak kanseri olma ihtimalini en aza indirir.
- Portakal sıkılarak içildiğinde önceden almış olduğumuz ilaçların vücutta emilimin sağlamasını ve biyokimyasal, fizyolojik etkilerini ortaya çıkarır.
Portakal Besin Değerleri Nelerdir?- Su %86-87
- Enerji 62 kilo kalori
- Lif 3.
1 gram
- Asit 70 mili gram
- Potasyum 237 mili gram
- Vitaminler 53 mg
Portakal bol bol tüketmeniz sağlığınız için iyi olacaktır. Grip, nezle gibi hastalıklara karşı bağışıklık kazanmak bu meyve ile karşılanır.
20.01.2024 07:49:16
Portakal Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|