Tavuk Yumurtası Besin Değerleri

Tavuk yumurtası besin değerleri; Yumurta, birçok türdeki dişi hayvanların ve özellikle kuşların üremelerini devam ettirmek amacıyla yumurtladığı, çoğunlukla oval şekli olan cisimlerin ortak adıdır. Birçok türdeki kuş türü canlıların yumurtası besin maddesi olarak kullanılsa da yumurta sözcüğü ile ilk aklımıza gelen tavuk yumurtası olmaktadır.
Tavuk yumurtası genel olarak birçok yemeğin hazırlanmasının temel malzemeleri arasında yer alır ve dünyanın mutfaklarının çoğunluğunda çok yaygın bir şekilde kullanılır. Halk arasında yaygın bir inanış olan bıldırcın yumurtasının, tavuk yumurtası kadar protein içerdiği inanışı da pek doğru bir söz değildir. Yapılan bilimsel araştırmalarda en kaliteli proteinin, besinler içerisinde yumurtada bulunduğunu göstermiştir. Bununla birlikte dışarıdan alınması gerekli olan başta A, B, D, E vitamini gibi birçok vitaminleri içerdiği gibi, aminoasitleri yeterli miktarda içermektedir. Yumurta çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından oldukça gerekli bir besin maddesidir.

Tavuk yumurtasının besin değerleri nelerdir?


Ortala büyüklükte iri bir yumurtanın besin değeri ortalama olarak 70 kalori vermektedir ve günlük ihtiyacın oldukça büyük bölümünü karşılamaktadır. Bununla beraber bir adet yumurta 5 Gram yağ günlük ihtiyacın %7'sini, 1,5 gram doymuş yağ günlük ihtiyacın %8'ini, 210 miligram kolesterol günlük ihtiyacın %7'sini karşıladığı gibi, anne sütünden sonra besin değeri olarak ikinci sırada yerini almaktadır.
Yumurtada bulunan vitamin ve mineraller şu şekildedir.
  • Kalori 155 kalori
  • Toplam yağ 11 gram
  • Kolesterol 373 miligram
  • Sodyum 124 miligram
  • Potasyum 126 miligram
  • Karbonhidrat 1,1 gram
  • Lifi 0 gram
  • Şeker 1,1 gram
  • Protein 13 gram
  • A Vitamini 520 IU
  • C Vitamini 0 miligram
  • Kalsiyum 50 miligram
  • Demir 1,2 miligram
  • D Vitamini 87 IU
  • B6 Vitamini 0,1 miligram
  • B12 vitamini 1,1 mikro gram
  • Magnezyum 10 miligram
Tavuk yumurtası besin değeri olarak protein, folik asit, fosfor, demir, çinko bakımından oldukça zengin bir besin maddesidir. Vücudun günlük ihtiyacı olan aminoasitler yeteri kadar bulunmaktadır. Yumurta rafadan tüketilmesi durumunda besin değeri halinde besin değeri bakımından tam olarak alınmış olmaktadır. Sağlıklı kişiler her gün et veya peynir yerine yumurta tüketmeleri, sağlık beslenme konusunda oldukça yararlı olacaktır. Yüksek kolesterol sorunu yaşayanlar haftada 2-3 tavuk yumurtası kez tüketebilirler.
21.01.2024 11:20:15
Tavuk Yumurtası Besin Değerleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Yumurtası Besin Değerleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Yumurtası Besin Değerleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024