Yeşil Mercimek Besin Değeri

Yeşil Mercimek Besin Değeri, mercimeğin hangi çeşidi olursa olsun özellikle protein bakımından oldukça zengin olan bir besin maddesidir. Aynı zamanda yeşil mercimek insanlar için tam bir şifa kaynağıdır. Yeşil mercimek özellikle yüksek miktarlarda karbonhidrat içermektedir. Fakat glisemik endeksi oldukça düşük olan yeşil mercimek tüketildiği zaman vücutta kana geçişi oldukça uzun sürdüğü tok tutucu özelliğe sahiptir.
Be nedenle diyetisyenler tarafından önerilen en değerli besin kaynağımızdır. Yeşil mercimeğin yemeği, salatası ve çorbası yapılabilen doğal protein kaynaklarından bir tanesidir. Ülkemizde yeşil mercimek en çok üretilen ve sıklıkla tüketilen bir besin maddesidir. İnsan vücudunun günlük protein ihtiyacını yeşil mercimekten kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Yeşil mercimeğin insan sağlığına birden fazla faydası mevcut olmaktadır. Sadece protein bakımından değil, aynı zamanda diğer vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin olan besin gıdasıdır. Özellikle kolesterol değeri yüksek olan kişiler için en iyi protein kaynağı olan alternatiftir. Yeşil mercimeğin folik asit değeri oldukça yüksektir.

Yeşil Mercimek Besin Değeri Nasıldır


Protein, B gurubu vitaminleri ve aminoasitler bakımından oldukça zengin olan yeşil mercimek özellikle besin değerinin korunması bakımından pişirilmesi çok önemlidir. Besin değerini kaybetmemesi için yeşil mercimeği pişirirken içerisine mutlak biber, kereviz yaprağı ve kuru soğan gibi hem lezzet verici hem de besleyici besin maddeleri ilave etmemiz daha sağlıklı olacaktır.
Yeşil mercimek aynı zamanda yüksek lif içermektedir. Kolesterol oranı sıfır olan yeşil mercimek kalsiyum, potasyum, demir, B1 ve B2 vitaminleri, A ve C vitaminleri, lif, fosfor ve yağ açıcından hem besleyici hem d ebesin değeri oldukça yüksektir.

Yeşil Mercimeğin İnsana Sağlığına Etkileri Nelerdir?


Zengin bir proteine sahip olan yeşil mercimek, tüketildiği zaman bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda kişiyi zinde tutar. Bunun dışında besin değeri yüksek olan mercimek gözler için çok faydalıdır ve anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca kalp damar sağlığını koruyan mercimek, kabızlık sorununu tamamen ortadan kaldırır. Eğer suyunu kaynatıp içerseniz kas ağrılarına ve şeker hastalığının oluşumunu engellemektedir. Özellikle kansızlık sorununa da yeşil mercimek çok faydalıdır. Ancak yeşil mercimek tükettiğiniz zaman eğer gaz sorunu yaşıyorsanız, pişirirken içine kimyon ekleyerek gaz sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Farklı pişirme teknikleri ile köftesini, yemeğini, salatasını, böreğini ve daha pek çok farklı malzemeler kullanarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Haftada bir defa yeşil mercimek tüketmeye özen göstererek sağlığınızı koruyabilirsiniz.
19.01.2024 23:27:17
Yeşil Mercimek Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yeşil Mercimek Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yeşil Mercimek Besin Değeri"
Yeşil mercimeği özellikle kış aylarında çok fazla tüketiyorum. Bana herhangi bir zararının olup olmadığı konusnda düşüncelerim var. ÖZellikle kilo konusunda yeşil mercimeğin ne gibi zararları vardır?
Samire . 29.10.2018 22:24:07

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024