Yoğurt Besin Değeri

Yoğurt Besin Değeri, her sofranın ayrılmaz bir parçası olan yoğurt özellikle sütün bakteriyel fermantasyon sonucunda meydana gelen en sağlıklı yiyecektir. Yoğurt besin değeri oldukça yüksek ve çok besleyici bir besin maddesidir. Yoğurdun oluşumunun nasıl olduğunu merak ediyorsanız, kısaca bilgi verelim. Sütün içerisinde mevcut olan laktoz yoğurdun içinde bulunan bakterilerin laktik aside dönüşmesi sonrasında meydana gelmektedir.
Bu şekilde sindirilmesi çok daha kolay, aynı zamanda süt ürünlerinin içerisinde mevcut olan kalsiyumun çok daha iyi bir emilimi olmasını sağlayan besin maddesi ortaya çıkmaktadır. Yoğurt özellikle bağırsağın sağlığına büyük katkı sağlamaktadır. Bağırsaklara olan faydasının ilki laktobakteri içermesidir. Bu bakteriler çoğunlukla bağırsakların daha sağlıklı olarak fonksiyonlarını yerine getirmesine ve düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Düzenli olarak yoğurt tüketilmesi insanların kolon kanserine yakalanma riskini en aza indirmektedir. Özellikle laktobakteriler vücuttaki zararlı olan maddeleri hızlı bir şekilde zararsız hale getirerek kansorojen etki göstermeden savunma mekanizması sağlamaktadır.

Yoğurdun Besin Değerleri Nelerdir?


100 gram civarında tam yağlı olan yoğurt yaklaşık olarak 61 kalori içermektedir. Yoğurdun içinde bulunan kalorilerin %29'u yağdan mevcut olmaktadır. 100 gramlık bir yoğurdun içinde 3,5 gram protein barındırır. Ayrıca yoğurt süt ürünleri içinde kalsiyum oranın yüksek olması sebebi ilk sağlık açısından çok faydalıdır.
100 gram civarındaki yoğurtta insan vücudunun günlük kalsiyum ihtiyacının yaklaşık %12'sini karşılamaktadır. Kalsiyum insan vücudu için en önemli olan mineraldir, özellikle sağlıklı dişler ve güçlü kemikler için kalsiyum oldukça faydalıdır. Bunun için bebekler, çocuklar, yetişkinler, hamileler ve yaşlıların her gün düzenli olarak tüketmesi gereken bir yiyecektir. Özellikle ileri yaşlarda meydana gelen kemik erimesi probleminin büyük ölçüde önüne geçmektedir. Ayrıca gebelik döneminde hem bebeğin gelişimi hem de annenin ihtiyacı olan kalsiyumun karşılanması için mutlaka yoğurt tüketilmesi gerekmektedir. Yoğurdun besin değeri içinde ayrıca yüksek değerlerde çinko, fosfor, potasyum, B5 ve B 12, riboflavin vitaminleri içermektedir. Besin değeri oldukça bu kadar yüksek olan yoğurt insan sağlığı açısından en önemli besin kaynağımızdır. Sadece protein ve kalsiyum değil, aynı zamanda diğer vitaminler ve mineraller bakımından en faydalı yiyeceğimizdir. Eğer daha sağlıklı olmak istiyorsanız, mutlaka her gün düzenli olarak bir kâse yoğurt tüketmeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz.

Yoğurt Vücut Sağlığına Faydaları Nelerdir?


Süt ürünlerine oranla yoğurdun vücutta sindirimi daha hızlı şekilde gelişir. Yoğurt fermantasyon esnasında vücut tarafından daha kolay sindirilebilecek bir besin maddesi haline gelmektedir. Yoğurt kalsiyum bakımından en zengin olan gıda maddesidir. Tüketen kişileri kolon kanseri riskinden korurken, aynı zamanda yakalanma riskini de en aza indirmektedir. Yoğurtta bulunan kalsiyum bağırsak yüzeylerinde mevcut olan hücrelerin aşırı şekilde büyümelerini büyük ölçüde engeller. Yoğurt bağırsakların hem düzenli olarak çalışmasını hem de görevini tam anlamı ile yerine getirmesine yardımcı olmaktadır. Yoğurt mayalanma işlemi esnasında B kompleks vitaminlerinin ve kalsiyumun emilimini kolaylaştırır. Yoğurt vücuttaki bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Özellikle yoğurtun içinde bulunan bakteri kültürleri enfeksiyonlar ile savaşarak vücuttaki akyuvar hücrelerinin artmasını sağlamaktadır. Kısacası yoğurt her bireyin vücut sağlığı için oldukça önemlidir.
19.01.2024 18:12:07
Yoğurt Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Yoğurt Besin Değeri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Yoğurt Besin Değeri"
Her gün yoğurt tüketiyorm ve özellikle de uyumadan öne tükettiğimde daha derin ve rahat bir uyku uyumamı sağlıyor. Yoğurdun besin değeri nedeni ile bende kilo artışına neden olma gibi bir durum söz konusu olabilir mi yoksa besin değeri normal midir?
Kudsiyye . 24.10.2018 03:19:48

Süt Mısır Besin Değeri

Süt Mısır Besin Değeri, tahıl grubunda yer almakta olan mısırın vücuda birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle B grubu vitamini bakımından zengin olan süt mı...
Devamını Oku

Probis Besin Değerleri

Probis besin değeri, İnsanların severek yemiş olduğu probis bisküvisi son derece lezzetli bir bisküvi çeşididir. Özelikle de küçük çocukların sürekli olarak ...
Devamını Oku

Antrikot Besin Değerleri

Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfileye naza...
Devamını Oku

Ekmek Besin Değeri

Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek çe...
Devamını Oku

Muz Besin Değeri

Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizler, böbr...
Devamını Oku

Fıstık Ezmesi Besin Değeri

Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların birçoğunun fıstık e...
Devamını Oku

Pişmiş Makarna Besin Değeri

Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak da yenir ara öğün olarak da yen...
Devamını Oku

Haşlanmış Mısır Besin Değeri

Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçük büyük...
Devamını Oku

Kabak Çekirdeği Besin Değeri

Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da birçok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği...
Devamını Oku

Kuru Üzüm Besin Değeri

Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri ...
Devamını Oku

Besinlerin Enerji Değerleri

Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, ene...
Devamını Oku

Antep Fıstığı Besin Değeri

Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekt...
Devamını Oku

Pirinç Besin Değeri

Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri ar...
Devamını Oku

Simit Besin Değeri

Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan ve de bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simidin ne den...
Devamını Oku

Meyvelerin Besin Değerleri

Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini...
Devamını Oku

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri

Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin v...
Devamını Oku

Zeytin Besin Değeri

Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek ya da yaprağını kaynatıp içmek doğ...
Devamını Oku

Pirinç Pilavı Besin Değeri

Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pila...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Besin Değeri

Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor, demir ve...
Devamını Oku

Kuru Fasulye Besin Değeri

Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması s...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024