1 Porsiyon Kısırın Besin Değerleri ve Kalori MiktarıKısır, Türk mutfağının popüler bir bulgur salatasıdır. Genellikle ince bulgur, domates salçası, soğan, maydanoz, yeşil soğan, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı gibi malzemelerle hazırlanır. Besin değerleri, kullanılan malzemelerin miktarına ve çeşidine göre değişiklik gösterebilir, ancak ortalama bir porsiyon (yaklaşık 150-200 gram) için besin değerleri şu şekildedir:
Not: Eğer kısırı evde yapıyorsanız, daha sağlıklı bir versiyon için zeytinyağını azaltarak kaloriyi düşürebilir veya ek sebzelerle besin değerini artırabilirsiniz. Hazır veya restoranlarda servis edilen kısırlarda yağ oranı daha yüksek olabilir, bu nedenle porsiyon kontrolü önemlidir. Kısır, genellikle vejetaryen bir seçenek olup, dengeli bir öğün olarak tüketilebilir. |