Çay Besin Değeri

Çay Besin Değeri

Çay besin değeri çayın yaş olarak farklı kuru olarak farklı hesaplanmalıdır. Bildiğimiz kuru siyah çay içerisinde potasyum kalsiyum, fosfor,Demir, çinko, folik asit içeren ve antioksidan özelliğe sahip olan bir içecek türüdür. Demir eksikliği yaşayanların ölçülü bir şekilde tüketilmesi gereken bir tür içecektir. Küçük büyük demeden herkesin severek tükettiği bir besindir. Siyah çay içerisindeki bileşenler ve yetiştiği yere mevsimine ve toprağa göre farklılık gösterebilmektedir. Bu çayın kuru ağırlığını oluşturan ve %36'sı polifenollerden oluşan ve içerisinde asitler, karbonhidratlar ve vitaminler bulunduran bir çeşit bitkidir. Bu yüzden tamamen doğaldır Çünkü hiç bir katkı maddesi içermemektedir.

Çayın besin değeri ve kalori cetveli

Çayın besin değeri demlenmiş ise farklı kuru ise daha farklı kaloriye sahiptir. Demlenmiş bir bardak çayın içerisinde şekersiz olmak kaydı ile 2 kalori bulunmaktadır. Içerisinde 0 yağ bulunan karbonhidrat 0.71 gram olan ve protein değeri sıfır olan ve şeker içermeyen sodyum 7 miligram potasyum 88 miligram olan ve düşük kalorili olduğu insanların gönül rahatlığıyla tüketebileceği bir içecektir. Çayın bütün çeşitleri ister beyaz olsun ister siyah olsun ister yeşil olsun hepsi genel olarak yapılan araştırmalar sonucunda gösterilmiştirki kanserli hücrelere savaş açmaktadırlar. Çin'de insanların uzun yaşamalarını doğrudan siyah çayla söylenmektedir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin tercih ettikleri bir tür içecektir.

Çay besin değeri ve beyaz çayın faydaları

Çin imparatorluğu'nun gözdesi haline gelmiş Beyaz çay besin değeri açısından bu ülkede çok sık tüketilmektedir. Çinlilerin tarih sayfaları arasında karşımıza çıkan altın değerinde olan Beyaz çay henüz ülkemizde çok fazla tüketilmekmetedir. Beyaz çay bazı efsanelere göre çin İmparatorluğu'nun Hui Taung'a özel olarak yetiştirilmektedir Beyaz çayın her derde deva olduğu söylenmektedir. Bu çay bitkisinin en taze hali hasat edilmesinden hemen sonra değildir. Her daim tazedir.Çünkü beyaz çay diğer çaylar gibi fermantasyon işleminden geçirilmediği için çay besin değerini kaybetmez. Beyaz çay henüz tomurcuk halindeyken erken hasat edilir.Yüksek kan basıncını düşürmesiyle bilinen Beyaz çay kolesterolü düşürerek damar sertliğine ortadan kaldırır. Kemik yoğunluğunu arttırmaya yarayan bu çay sindirimi kolaylaştırmaktadır.Beyaz çayın besin değeri diğer çaylara biraz daha düşüktür. Çünkü beyaz çayın yağların parçalanmasına yardımcı olduğu için şişmanlık ve obezite gibi rahatsızlıklarda tedavi amaçlı kullanılmaktadır.

Çay besin değeri ve yeşil çayın faydaları

Çay besin değerleri denince ilk akla gelen şey yeşil çaydır. Çünkü kalori değeri düşük çay besin değeri yüksek olan bir içecektir.Anlatılanlara göre çin İmparatorluğu'nun önünde duran kaynar suyun içerisine düşen yeşil çay yaprağı kısa süre içerisinde bu ülkede popülerlik kazanarak sık kullanılan bir içecek haline gelmiştir. Çünkü bir çok hastalığa iyi geldiği kanıtlanmış olan bu içecek kalp sağlığını korumaya yardımcıdır. Aynı zamanda diş çürüklerini önleyen ve metabolizmayı hızlandıran ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yarayan bir içecektir. Ülkemizde çok sık kullanılan yeşil çay böbrekler tarafından salgılanan hipertansiyona bağlı olarak kan basıncını normal seviyelerde tuttuğu için kalp krizi ve inme riskini en aza düşürmektedir.
Son Güncelleme : 11.03.2021 06:51:45
Çay Besin Değeri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Çay Besin Değeri Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Çay Besin Değeri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kabak çekirdeği besin değeri, kabak çekirdeği ay çiçeği kadar olmasa da bir çok bireyin severek tükettiği yemişlerin başında gelmektedir. Kabak çekirdeği besin değeri oranlarının yüksek olmasıyla da sağlık açısından da oldukça yararlıdır. Kabak çekir...
Kuru Üzüm Besin Değeri
Kuru Üzüm Besin Değeri
Kuru Üzüm Besin Değeri; Kuru üzüm, üzümün temiz bir ortamda asılarak kurutulması ile elde edilen bir meyvedir. Siyah ve sarı renklerde farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çekirdekli ve çekirdeksiz olarak tercih edilen kuru üzüm hoşaf yapımında ve çerez o...
Besinlerin Enerji Değerleri
Besinlerin Enerji Değerleri
Besinlerin Enerji Değerleri: Besinler çeşidine göre, içerisinde bulun karbonhidrat ve protein seviyesine göre değişmektedir. Besinlerin enerji değerleri, enerji ölçen aletlerle yapılır. Besinlerin içerisinde bulunan yağ, protein ve karbonhidratın mik...
Antep Fıstığı Besin Değeri
Antep Fıstığı Besin Değeri
Antep fıstığı besin değeri, sakız ağacıgiller familyasına ait olan Antep fıstığı kabuklu bir yiyecektir. Bazı bölgelerde Şam fıstığı olarak da bilinmekte olan bu yiyeceğin insan vücuduna bir çok faydası bulunmaktadır. İçerisinde bulunan maddeler vücu...
Pirinç Besin Değeri
Pirinç Besin Değeri
Pirinç besin değeri, pirincin diğer adı çeltik olup, çok eski kültür bitkisidir. Özellikle buğday ve mısırdan sonra en çok yetiştirilen bitki türleri arasında yer almaktadır. En fazla yetiştirildiği alanlar ise Hindistan, Çin ve Güneydoğu Asya ülkele...
Simit Besin Değeri
Simit Besin Değeri
Simit Besin Değerleri; Sokaktaki ufak satıcılardan tutun da en lüks pastenelerde bile satılan vede bir bardak çay ile afiyetle yediğimiz simitin ne denli faydalı olduğunu size hatırlatalım. Üzerinde bulunan susam sayesinde bilinenin aksine vücuda f...
Meyvelerin Besin Değerleri
Meyvelerin Besin Değerleri
Meyvelerin Besin Değeri; İnsan vücudunda çok karışık bir sistem vardır. Çünkü çok karışık reaksiyonları gerçekleştirmektedir. İşte bu yüzden vücudun işlevini yerine getirebilmesi için, yeteri kadar beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu besin ihtiyaçlarını ...
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri, bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerisinde bulanan maddeler vücudun ihtiyacı olan her türlü vitamin ve minerali karşılamaktadır. Genellikle kahvaltılarda yeri alan kaşar loru tost ve benzeri yiyec...
Zeytin Besin Değeri
Zeytin Besin Değeri
Zeytin Besin Değeri, zeytin meyvesi de yaprağı da şifa deposudur. Her şeyde olduğu gibi şifalı diye avuç avuç zeytin yemek yada yaprağını kaynatıp içmek doğru olmaz, kararında kullanıldığında şifadır. 5 tane siyah zeytin bir porsiyon olarak kabul edi...
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Pirinç pilavı besin değeri; Pirinç buğdaygiller familyasına ait bir bitki türüdür. Pirinçten sütlü tatlılar ve birçok pilav çeşidi yapılmaktadır. Pirinç pilavı sade yapıldığında besin değeri ve kalorisi fazla yoktur. Ancak pirinç pirinç pilavının iç...
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Tavuk göğsü Besin Değeri, özellikle protein bakından oldukça zengin bir özellik göstermektedir. Bunun yanı sıra içerisinde bulunan potasyum, fosfor,demir ve çinko bakımından da zengin bir yönü bulunmaktadır. Vücudun ihtiyacı olan önemli maddeleri içe...
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Kuru fasulye besin değeri, Baklagiller içerisinde yer alan kuru fasulyenin saymakla bitmeyen faydaları bulunmaktadır. Protein bakımından zengin olması sebebiyle vücudun gerekli ihtiyaçlarının karşılanmasına fayda sağlar. Ayrıca içerisinde yüksek oran...

 

Mantar Besin Değeri
Nugget Besin Değeri
Kuruyemiş Besin Değerleri
Ispanak Besin Değeri
Domates Besin Değeri
Bulgur Besin Değeri
Esmer Bulgur Besin Değeri
Yer Fıstığı Besin Değeri
Patlamış Mısır Besin Değeri
Kakao Besin Değeri
Süt Mısır Besin Değeri
Probis Besin Değerleri
Antrikot Besin Değerleri
Ekmek Besin Değeri
Muz Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Pişmiş Makarna Besin Değeri
Haşlanmış Mısır Besin Değeri
Kabak Çekirdeği Besin Değeri
Kuru Üzüm Besin Değeri
Besinlerin Enerji Değerleri
Antep Fıstığı Besin Değeri
Pirinç Besin Değeri
Simit Besin Değeri
Meyvelerin Besin Değerleri
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Popüler İçerik
Antrikot Besin Değerleri
Antrikot Besin Değerleri
Antrikot besin değerleri, oldukça yüksek olmaktadır. Bir et ürünü olan antrikot özellikle mangalda pişirildiği zaman daha lezzetli olmaktadır. Bonfile...
Ekmek Besin Değeri
Ekmek Besin Değeri
Ekmek besin değeri, sofralardan eksik olmayan ekmek, herkesin damak zevkine göre ve bulunan rahatsızlığına göre birçok çeşidi bulunmaktadır. Bu ekmek ...
Muz Besin Değeri
Muz Besin Değeri
Muz besin değeri, muz, Güneydoğu Asya'nın tropikal bölgelerinde yetişen bir meyvedir. Muz tüketmek için birçok sebep bulabiliriz. Bağırsakları temizle...
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Fıstık Ezmesi Besin Değeri
Fıstık ezmesi besin değeri. Fıstık ezmesi ile ilgili olarak bazı üniversitelerin yapmış oldukları bilimsel araştırmalara göre, insanların bir çoğunun ...
Pişmiş Makarna Besin Değeri
Pişmiş Makarna Besin Değeri
Pişmiş makarna besin değeri, makarna her mutfakta kolaylıkla hazırlanan ve çok sevilen bir besindir. Makarna ana yemek olarak ta yenir ara öğün olarak...
Haşlanmış Mısır Besin Değeri
Haşlanmış Mısır Besin Değeri
Haşlanmış mısır besin değeri, Tahıl grubunda yer alan oldukça lezzetli ve severek tüketilen haşlanmış mısır oldukça lezzetlidir olması bakımından küçü...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yağsız Lor Peyniri Besin Değerleri
Zeytin Besin Değeri
Pirinç Pilavı Besin Değeri
Tavuk Göğsü Besin Değeri
Kuru Fasulye Besin Değeri
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ağustos - 2022